Visie

Wij bieden ondersteuning op financieel gebied aan psychosociaal kwetsbare personen, die indien zij deze steun niet zouden krijgen op een lager niveau van welbevinden zouden functioneren. Daarbij nemen wij onderstaande visie-uitgangspunten in acht:

Visie

• Acceptatie en individualisatie
Budgetbegeleiders accepteren de cliënt met alle individuele mogelijkheden en beperkingen. Zij ondersteunen de cliënt bij het opbouwen van een evenwichtige financiële situatie gebaseerd op eigen wensen en ideeën, welke recht doen aan de eigen verantwoordelijkheid.

• Normalisatie en integratie
Wij werken volgens het principe van de individuele bankrekening. Cliënten hebben een eigen bankrekening om zo normaal mogelijk te betalen en pinnen. Dat beoogt onder andere recht te doen aan de eigenwaarde van de cliënt.

Begeleiding op maat
Budgetbegeleiders stellen in samenspraak met de cliënt een budgetplan op, waarin individuele wensen en behoeften centraal staan. Budgetbegeleiders stimuleren de cliënt de eigen capaciteiten te laten benutten, zo mogelijk uit te breiden en de zelfredzaamheid te vergroten.

Naast onze visie ook geïnteresseerd in onze missie?

Klik hier

%d bloggers liken dit: