Veel gestelde vragen

Welkom op onze veel gestelde vragen (FAQ) pagina. Hier vindt u antwoorden op enkele van de meest voorkomende vragen die onze klanten stellen. We hopen dat deze sectie nuttig voor u zal zijn en uw vragen zal beantwoorden. Als u hier niet het antwoord vindt dat u zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Hoe werkt het met uitbetalingen leefgelden rond Feestdagen?!

Goede vrijdag, 2e Paasdag, Koningsdag, 1 mei, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, 1e en 2e kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Op bovenstaande feestdagen verwerken de banken reeds geplande betaalopdrachten niet zoals gebruikelijk. Het kan zijn dat u uw leefgeld op een andere dag ontvangt dan u gewend bent.

Vragen over het Digitaal Kasboek

1.    Wat is het digitaal kasboek?

In het digitaal kasboek kunt u via internet dagelijks uw beheerrekeningen inzien. Zo weet u altijd welke betalingen zijn gedaan en wat het beschikbare saldo is, ook wanneer uw budgetbegeleider niet bereikbaar is.

2.    Waar vind ik het digitaal kasboek?

Het kasboek staat op de website: www.mijnsmartfms.nl 
(Het kasboek opent in een nieuw venster).

3.    Hoe krijg ik toegang tot het digitaal kasboek?

U kunt inloggegevens aanvragen via de website van Stichting Budgethulp of uw budgetbegeleider van Stichting Budgethulp.

Nadat u de voorwaarden voor akkoord hebt getekend en ons uw e-mailadres hebt doorgegeven, maken wij uw inloggegevens aan en sturen wij die per post toe.

4.    Wat heb ik nodig om het digitaal kasboek te kunnen raadplegen?

Uiteraard moet u cliënt zijn bij Stichting Budgethulp. Daarnaast is toegang tot internet en een e-mailadres nodig. Het digitaal kasboek werkt optimaal op de volgende browsers:

– Internet Explorer
– Microsoft Edge
– Firefox
– Safari
– Chrome

5.    Waarom ontvang ik geen rekeningoverzichten meer per post?

Door geen papieren overzichten meer te sturen en zo ons papierverbruik terug te dringen, sparen wij milieu en kosten. Bovendien is het voor u handig: de administratie van uw beheerrekening is overzichtelijk en compleet op elk gewenst moment.

Mocht u geen toegang hebben tot internet en om die reden graag papieren rekeningoverzichten ontvangen, laat dat dan weten aan uw budgetbegeleider.

6.    Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat nu?

Weet u uw gebruikersnaam niet meer? Deze staat in de brief die wij u eerder hebben toegestuurd. Hebt u deze brief niet meer? Neem dan contact op met uw budgetbegeleider.

Weet u uw gebruikersnaam wel, maar bent u uw wachtwoord kwijt? Ga dan naar: www.mijnsmartfms.nl (site opent in een nieuw venster), klik op ‘wachtwoord vergeten’ en volg de instructies op het scherm.

7.    Waar kan ik terecht met vragen over het digitaal kasboek?

Vragen over het gebruik van het digitaal kasboek en uw geldzaken, kunt u stellen aan uw budgetbegeleider.

8.    Wie is Smart FMS?

Smart FMS is een software ontwikkelaar die gespecialiseerd is in financiële software. Zij zijn de maker van het digitaal kasboek. Het heeft geen zin om bij problemen contact op te nemen met Smart FMS. Zij hebben namelijk geen toegang tot uw gegevens.